Неочакван обрат: Жена, откраднала портфейл на дете, се разкая за постъпката си

Пазарджиклийка е откраднала портфейл на дете. За това съобщи бащата на момчето в социалната мрежа. Той сподели, че посегателството е станало преди около седмица. Жената, която по думите му, е била добре изглеждаща на възраст около 55-60 години, взима чуждата вещ. В нея е имало 70 лева, както и дебитна карта. Не се поколебава и още на същия ден дамата пазарува в магазин и аптека.

Родителят допълва, че умишлено не е блокирал банковата карта, за да разбере докъде ще стигне наглостта на извършителя. Сдобива се и с кадри от търговските обекти. Историята обаче претърпява неочакван обрат. Само два часа, след като публикува за случилото се, по телефона се свързва уличената жена. Тя дълбоко се разкаяла за стореното и през сълзи обяснила колко много съжалява.

Вижте целият разказ на Красимир:

„Здравейте. На 28.04 е откраднат портфейла на синът ми. В порфейла е имало около 70лв., лична карта, дебитна карта и ученическа карта. За кражбата разбрах на същия ден. Умишлено не блокирах дебитната карта, за да проверя дали крадеца е достатъчно нагъл да пазарува с нея. Още на същия ден 18:15ч. си пазарува от аптеката в „Била“ на центъра. След това влиза и си пазарува и в „Била“ в 18:23ч. Тръгва си крадеца доволен напазарувал си, но това не му стига, решава след ден два да си пазарува отново.

На 1.05 в 12:49 посещава аптека Запад и тук е интересното, че си купува хапчета за спокоен сън. Може би го гризе съвестта… знам ли. Дали е правил това с ясното съзнание, че го снимат камери във всеки един обект, или просто не му пука, или не е знаел?!? За мен е без значение.

Вече имам събран достатъчно докзателствен материал и от трите обекта. Оказа се, че крадеца е жена на видима възраст 55-60г. Добре изглеждаща за възрастта си, добре облечена, с прическа. Подържана жена как се вика. Та така… През годините съм бил лъган и краден, кога от приятели, кога от неприятели. Кой си платил за стореното, кой не. Но да откраднеш от дете, което си събира парички цяла година от стипендията, да си купи примерно ракета за бадминтон.

Е,няма да оставя нещата така. Все пак закона се оказа тук много строг за това деяние. Практиката на съда показва от 1г до 3г ефективна присъда за плащане с чуждо разплащателно средсво. Това ме възпря днес да отида в прокуратурата. Реших да дам шанс на крадеца. Давам му един ден да се свърже с мен. На следващия ден ще кача снимките и клиповете на крадеца. Тук е момента да благодаря за съдействието на обектите, от които е пазарувал крадеца. Дано го види извършителя и да постъпи размуно!“

Ето и развитието с историята за кражбата и една гузна съвест:

„Здравейте и благодаря за отделеното време и коментари на всички. Аз също отделих време да прочета коментарите ви. Около два часа след публикуването на поста ми, извършителя на грозното деяние, се свърза с мен по телефона. Жената, плачейки ми обясняваше каква глупост е направила, и колко много се разкайва за денянието си. Звучеше убедително. В никакъв случай не я оправдавам за действията й, но чак публичен линч. Не знам съдбата на тази жена, нито какво я е подтиканло към това. Както е казано: Който е безгрешен нека хвърли пръв камъка. Утре ще се срещна с жената и ще преценя какви действия да предприема.“

Глас нюз бг

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!