Петков е бил призован на разпит, но е в чужбина при Фон дер Лайен

Кирил Петков е бил призован на разпит в Софийската районна прокуратура. Това съобщава “Нова телевизия”, позовавайки се на информация, за която уточнява, че е неофициална.

От държавното обвинение засега не потвърждават.

Няма яснота и за кой случай е бил повикан. Известно е обаче, че съпредседателят на „Продължаваме Промяната” не се е явил.

Той е бил призован в 11 часа от Софийската районна прокуратура, пише “24 часа”.

Засега не е ясно за какво е разпитът, но неофициално се твърди, че е именно за закана към отцепилия се депутат Радостин Василев, който в петък пусна записи от националния съвет на партията.

Заради казаното в тях – например че трябва да се правят чистки, без значение дали законни или незаконни, от ГЕРБ замразиха преговорите с ПП за правителство и обясниха, че ще ги подновят само ако се говори за експертен кабинет. 

Вчера стана ясно, че Кирил Петков внезапно е заминал за Братислава, където ще участва във форум с шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен и българския политолог Иван Кръстев. Предполага се, че Петков ще се опита да намали щетите от скандала със записа на “Промяната”.

В него се чува как Кирил Петков разказва, че Фон дер Лайен му е обещала да му каже как България да заобиколи критериите за членство в Еврозоната, което предизвика международен скандал.