Илияна Раева с писмо до Радев и всички политици: Заплашват съпруга ми със смърт

Председателката на Федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева публикува писмо, адресирано до президента Румен Радев, прокуратурата, министъра на вътрешните работи и всички политици, в което ги моли за помощ заради мъж, заплашил съпруга ѝ собственик на “Левски” Наско Сираков. 

Към писмото на Раева, публикувано във Фейсбук, е прикачена и снимка от публикация, в която мъж пише “Смърт за Раев”. Става ясно, че постът е написан след победата на “Левски” в Скопие в четвъртък вечерта. 

Раева пише, че е силно обезпокоена и омерзена.

“Вчера, след победата на “Левски” в Скопие, буквално минути след успеха, е написано публично ужасното послание към Наско Сираков, наричан от известно време Раев от същия индивид, което гласи “Смърт за Раев”. В коментар под написаното, съмишленик на същия добавя: “И за момичетата му”, обяснява бивша състезателка и треньорка по художествена гимнастика. 

По думите ѝ мъжът системно обижда и унижава семейството ѝ.

“По незнайни причини има претенции към ПФК “Левски”. Състоянието, в което е изпаднал след вчерашната победа на “Левски” явно е отключило неконтролируеми емоции и той публично е заплашил цялото ми семейство. Това вече е много сериозно”, допълва тя.

Раева обяснява, че все още вярва в институциите и няма да спре да вярва.

“Във всяка цивилизована, правова, европейска държава този човек вече щеше да е задържан, както и другият, заплашил мен и дъщерите ми със смърт. Непонятно ми е как някои медии дори показваха като новини на страниците си отвратителните постове на на този… не знам как точно да го определя. Да се толерира подобно поведение е тема за сериозен размисъл. Духът ми се бунтува”, заявява още председателката на Федерацията по художествена гимнастика.

Тя пита кой дава увереност на този човек “безнаказано и уверено да малтретира” семейството ѝ; кой му е вменили недосегаемост, за да заплашва със смърт, както и “кой стои зад него и му дава вяра да дерибейства безнаказано”.

Според нея въпросният мъж няма място не само на стадиона, но и по улиците.

“Ако институциите не ни помогнат, ви уверявам, че като гражданка на Обединена Европа ще поискам публична помощ от Европейския парламент и институции”, заключва Илияна Раева. 

Оф нюз