Новата Снежанка на “Дисни” е мулатка, джуджетата са „магически същества“ от различни джендър разклонения / СНИМКИ

Американската киностудия „Дисни“ пуска догодина втория си филм за Снежанка, след класиката от 1937 година. За разлика от лентата от миналия век, която бе анимация, новата ще е игрална и напълно либерал-глобалистична и прогресистка.

По тази причина тя ще се казва само „Снежанка“, като от името ѝ се премахват „седемте джуджета“.

Първите кадри от снимачната площадка, които буха публикувани от британския всекидневник „Дейли мейл“ тази седмица, показват главната героиня като мулатка, заобиколена от 7 джендър персонажи. В бъдещия филм ще има само едно джудже.

Останалите ще се наричат „магически същества“ и ще представят това, което съвременният либерал-глобализъм възприема за полово разнообразие – женствено брадато момче със забрадка; черно момиче с мъжкаранско поведение; черно женствено момче; мъж, надхвърлил средната възраст; бяло инфантилно момче и мъжествен мулат, който обаче постоянно ще поставя зрителя пред въпрос каква е точно сексуалността му.


Авторите на филма режисьорът Марк Уеб и сценаристката Грета Геруиг обясняват, че са подходили към героите от приказката на Братя Грим по нов начин, за да се преодолеят „натрупаните предразсъдъци от анимацията отпреди 86 години“.

Геруиг заяви, че целта е лентата да се хареса на „прогресивната публика“. Премахването на джуджетата, според нея, било направено, за да се избегне „укрепването на стереотипите от миналото“.

Либерал-глобализмът е премахнал джуджетата от класическата приказка, заменяйки ги за „магически същества“ с различна джендър идентичност.

Грета Геруиг бе диагностицирана преди време със синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност. Според описанието на Световната здравна организация, заболяването се характеризира с „импулсивност, прибързаност и липса на самоконтрол“. Марк Уеб, който до момента преди всичко е режисирал видеоклипове, пък е известен със странната си мания по бяло агне.

То се появява във всички негови видеа – изрисувано на врата, върху ризата на персонаж, дори в куфара, който друг герой на клиповете му носи със себе си. Киноманите вече наддават къде точно Уеб ще намъкне този път бялото агне и в новия филм.

Грета Геруиг
Марк Уеб
Бялото агне на Уеб

Снежанка ще бъде изиграна от живеещата в САЩ колумбийка Рейчъл Зеглър. Още щом се разбра, че тя е избрана за тази роля, профилът ѝ в Туитър бе залят от недоволни коментари. Тя първоначално им отговори: „Да, аз ще съм Снежанка и не – няма да си избелвам кожата по този повод“. После обаче изтри туита си и вместо него написа, че „това е нова обновена история за млада жена, която разсъждава и живее извън стереотипите за момичето, което вярва, че „един ден ще дойде моя принц на бял кон“.

Когато снимките започваха, екипът съобщи, че в новата лента въобще няма да има никакъв принц. Но „Дейли мейл“ намеква, че сценаристката все пак е решила да вкара такъв герой. Каква обаче ще е ролята му и дали идва за Снежанка или за някой друг ще се разбере едва при първата прожекция.

На този кадър може да се види и принцът, решен в синьо, но авторите на филма ще държат киноманите в напрежение чак до премиерата дали накрая той ще копнее точно по Снежанка.

flagman.bg