Добре запомнете този човек! Извърши истински подвиг в село до Пловдив /СНИМКИ

81-годишен жител на село Патриарх Евтимово решил да почисти сухите треви в двора на къщата си. Горещината и трудното му придвижване станали причина да реши да запали сухите треви, за да спести време и сили.

Секунда сред като драснал клечката, мъжът си дал сметка, че лумналият огън трудно може да бъде овладян.

В следобедните часове по улиците нямало и следа от човек. По същото време в селото се намирал и Иван Близнаков- огнеборец във Втора служба на Пловдивската пожарна, почивайки си от поредното натоварено дежурство.

Огнеборецът забелязал дима. Воден от професионалния си инстинкт 49- годишният пожарникар хукнал по улиците на селото и бързо открил от къде се носи миризмата на изгоряло. Запаленият огън унищожил треволяците в двора, но се пренесъл и обхванал спомагателната постройка към къщата на дядото.

Мигновено Иван изнесъл на ръце изпадналия в шок възрастен човек, който бил загубил самообладание и ориентация. Пожарникарят се обадил по телефона за помощ от колеги и започнал да гаси с каквото може. С бързата си реакция той спасил живота на дядото, а асеновградските  огнеборци, дошли на помощ, спасили и дома на стария човек.

На пръв поглед това е една обикновена ситуация, в която обаче огнеборецът Иван Близнаков  от Пловдив, дава поредния пример за човечност и професионализъм, спасявайки живот.