Четвърта жертва на потопа: Откриха тялото на д-р Даниела Йорданова, дъщеря на съдия Москова / СНИМКИ

Броят на жертвите от катастрофалните наводнения в Царево вече са четири, съобщиха местните власти. Катер на Гранична полиция е извадил тялото и на четвъртата жертва, предаде БНР. 

Катер на Гранична полиция е извадил тялото и на четвъртата жертва на наводненията в Царево. То е на дъщерята на загиналата съдия и председател на Районния съд в Царево Мария Москова – ветеринарната лекарка д-р Даниела Йорданова, потвърдиха официално от полицията в Бургас. 

Местни описват д-р Йорданова като “работлива и с голямо сърце”, предаде Нова телевизия.

През целия ден продължи издирването ѝ с дрон, катери и водолази. По-рано днес тялото на съдия Москова бе открито в морето до пристанището на Царево. Тя и дъщеря ѝ са били пометени от водната стихия вчера, опитвайки се да се евакуират със семейния джип.

“Идентифицирани са вече четири жертви – двама мъже и две жени. Няма информация за други изчезнали хора”, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Очаква се утре да започне монтажът на металния мост на пътя Царево – Ахтопол.

Продължава пълната мобилизация на всички ресурси, с които държавата разполага, за съдействие на хората, пострадали от наводненията в Царево и нормализиране на обстановката, уточниха от правителствения пресцентър.

Към момента се транспортират всички елементи на временното метално съоръжение, което ще се изгради на пътя Царево – Ахтопол. Очаква се всички те да бъдат на място до утре сутринта.

Очаква се там да пристигне и багер, който да спомогне за демонтажа на компрометирания мост и още в в рамките на утрешния ден да започне монтажът на металния мост.

Оф нюз