Задържаха Рангел Бизюрев – издирван за убийството на Митко от Цалапица

Издирваният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица Рангел Бизюрев е бил задържан.

Той е бил арестуван в Дания. Бизюрев се издирваше в продължение на няколко месеца.

В Дания Бизюрев има приятел, при който е бил на гости още миналата година. Още в началото на разследването на Тина Ивайлова и GlasNews тази информация бе съобщена.

Припомняме, че Димитър Малинов беше открит мъртъв на 27 юли след едноседмично издирване. Полицаите намериха трупа часове след разпита на близнаците Борислав и Валентин Динкови, които получиха най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”.

За убиец е сочен именно 30-годишният Рангел Бизюрев, който на 24-и е излетял за Германия. Според прокуратурата Динкови му помогнали, като са осигурили кола за превоз на тялото и инструменти, с които е изкопана дупката. После са прикрили всичко със строителни отпадъци.

Хората в Цалапица са гневни от престъплението, което провокира вълна от протести.

Всички протестиращи и близки на убитото момче смятат, че Валентин и Борислав Динкови не са просто укриватели, както е записано в обвинението и трябва да получат максимални присъди за това, което са извършили.  

Делото срещу двамата братя отново е насрочено за 1.12.2023 година- петък, като тогава се очаква да бъде разгледано разпоредителното заседание, след като на предходното такова обвинението бе върнато на прокуратурата, заради противоречивите им показания.

Прокуратурата ще даде брифинг с подробности по-късно днес.

Глас нюз бг

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!