Мъж плати 8 лв. вход за ледена пързалка, но КАСОВАТА БЕЛЕЖКА, която получи, е озадачаваща

Малки и големи се радват на ледената пързалка в Сливен. За мнозина това е дългоочаквано забавление през зимните месеци. Родител, който е завел детето си на пързалката, споделя обаче за едно странно недоразумение.

Плащайки 8 лева за вход мъжът получава касова бележка, на която стойността е доста по-различна. Оказва се, че отчетеното в системата е 0,01 стотинки. Бащата е озадачен дали това не е умишлена практика.

Ето какво сподели той в социалната мрежа:

„Здравейте Сливен! Искам да споделя с вас, какво се случи днес на “Ледената пързалка”, даваме на детето 8 лв. за вход на пързалката, имаше страшно голяма опашка, отвориха точно в 13:30 ч., дотук добре… тази голяма опашка докато се изниже да влезе и в нашият случай, изяждат времето за пързаляне, на бележката пише в колко е платено, отделно докато се обуят и влязат минава още време… другото, което е, плащаме 8 лв., а получаваме касова бележка за 0,01 ст. и то на посетител над 60 г.

Кой знае колко още като нас са подведени по този начин, искам да предпазя бъдещи посетители от подобна измама и също така да стигне до ушите на организатори, директор, кметове, не знам дали е умишлено прикриване на данъци или служителите мамят деца, а може би и възрастни!

Бъдете нащрек при посещение! Весели празници!,“ написа Станимир Милков, пише glasnews.bg. 

„Няма значение кой влиза, бабичка или дете на 3 години. Ти плащаш някакви пари и по закон трябва да ти издадат бележка за точната сума, за какво и колко е платено. Всичко останало си е чиста финансова измама и укриване на данъци. Директно сигнал на 112 и НАП. Такива нагли нещастни и не трябва да им даваме да виреят,“ смята жител.

„Ние също сме възмутени от това, че на ценоразписа е написано, че деца със собствени кънки не заплащат такса, а два дена подред взимат по 8лв на детето ни, все едно е с техни. Не сме за парите, но нещата са принципни, когато си написал нещо на билборда си го спазвай!!!,“ коментират още.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!