Стотици разплакани деца и колеги изпратиха любимата си учителка Рада Гешева, убита от ръката на сина й / СНИМКИ

Стотици разплакани деца, техни преподаватели, близки и роднини изпратиха днес обичаната учителка по български език и литература от Бургас Рада Гешева. 

64-годишната жена бе убита от сина си, който в нощта срещу 21 януари я намушка 45 пъти с нож в квартирата си в центъра на града.

Залата в Траурния парк не успя да побере всички, които дойдоха да си вземат последно сбогом с Рада Гешева – учителката-вдъхновител на десетки поколения.

“Само тя можеше да обича така, възхищавах й се, учех се от нея. Прекрасен човек, който много, много ще ми липсва”, каза нейна бивша колежка, която е била учителка и на сина на Гешева Георги, задържан за убийството на майка си.

“Рада го учеше да обича. Беше всеотдайна майка”, каза още преподавателката. 

Да си вземат сбогом с Гешева дойдоха Весела Илиева, директор на ПГЧЕ “Васил Левски” /Руската гимназия/, където до последно 64-годишната жена преподаваше, нейни колеги от няколко бургаски гимназии и много, много ученици.

Вижте, децата са повече от нас, възрастните. Обожаваха я, а тя знаеше как да открие и извади най-доброто у всеки. Вдъхновяваше ги, учеше ги да си вярват, че могат и те успяваха”, казва друга колежка на Гешева.

А ето какво написаха колеги на убитата учителка: 

 “ПГЧЕ „Васил Левски” в град Бургас се раздели при трагични обстоятелства с един от най-добрите си учители – Радка Гешева. Човек е смъртен и това всички го знаем, въпреки че е непоносим всеки сблъсък със смъртта.

Проблемът, както казва Булгаков в „Майстора и Маргарита”, е че понякога е внезапно смъртен. Никой не знае колко дълго ще се навива нишката на живота му и кога ще се скъса. Това е тайна. За учителя Радка Гешева нямаше тайни в литературата и в общуването с децата. Нейният професионален път е изцяло свързан с историята на гимназията.

Трудно е да се опише с една дума или изречение. Тя беше „будител, магнит, магия, незабравима, изключителна, тя бе доброто, тя бе любов и още много…”

Скърбим дълбоко за загубата! И ще се опитваме да се справим със скръбта си така, че да запазим високото ниво, завещано ни от Човека Радка Гешева – длъжни сме да го направим.
Светъл път към света на ангелите!”.

Купища цветя и венци на поклонението на Рада Гешева.
Купища цветя и венци на поклонението на Рада Гешева.
Стотици изпратиха Рада Гешева, искрено скърбящи за огромната загуба.
Стотици изпратиха Рада Гешева, искрено скърбящи за огромната загуба.
Колеги, приятели, близки на Рада Гешева пристигат в Траурния парк на Бургас.
Колеги, приятели, близки на Рада Гешева пристигат в Траурния парк на Бургас.

24chasa.bg

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!