Пиян общинар от ПП-ДБ катастрофира и избяга, съпартийци панически се разграничиха, искат му оставката

Столичен общински съветник и член на комисията по безопасност на движението е избягал от катастрофа, разиграла се в петък вечерта. Това съобщава NOVA.

Произшествието е станало на столичния булевард „Драган Цанков” и улица „Кирил Видински” при лека катастрофа между две коли.

Виновният шофьор е опитал да напусне мястото на катастрофата, но е спрян на няколко пресечки от инцидента. Водачът е общински съветник, член на комисията по безопасност на движението.

Видимо е бил употребил алкохол, но е отказал тест за алкохол и наркотични вещества. По първоначална информация въпросният общински съветник е Благовест Георгиев от ПП-ДБ. 

Освен това той заплашвал полицейските служители.

Часове, след като стана ясно, че столичен общински съветник е избягал от катастрофа, колегите му от “Продължаваме промяната” обявиха, че ще приемат без колебани оставката му.

“Групата общински съветници на ПП в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на ПП оценяват поведението на колегата си Благовест Георгиев като недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал. Ще приемем без колебание оставката на Благовест Георгиев от позицията общински съветник”, пишат от ПП.

Столичният кмет Васил Терзиев също поиска оставката на общинският съветник Благовест Георгиев, хванат да шофира пиян, като отказа тест с дрегер.

Георгиев е член на Комисията по безопасност на движението в СОС.

“Поведението на Благовест Георгиев, общински съветник от групата на ПП-ДБ-СС, е недопустимо и несъвместимо с нашите ценности и принципи, и в пълно противоречие с поетия от нас ангажимент за безопасност и сигурност в нашия град. Отговорното поведение изисква едно – оставка”, категоричен е Терзиев.