Прокуратурата потвърди – разследват канал за трафик на дрога в офисите на Настимир Ананиев, той се жалва от “политическа бухалка”

Софийската градска прокуратура потвърди, че се разследва канал за трафик на дрога в офисите на Настимир Ананиев. В тях тази сутрин бяха извършени претърсвания и изземвания по заповед на белгийската прокуратура.

Във връзка с множество журналистически запитвания за извършвани претърсвания и изземвания в офиси в гр. София, Софийска градска прокуратура /СГП/ предоставя следната информация:

СГП изпълнява Европейска заповед за разследване /ЕЗР/, издадена от съдия-следовател на първата инстанция в гр. Антверпен, Кралство Белгия, във връзка с разследване за организирана престъпна група, незаконен трафик на упойващи средства и психотропни вещества, изпиране на приходи, придобити от престъпление с участието на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица.

В тази връзка СГП е поискала разрешение от Софийски градски съд /СГС/ за извършване на претърсване и изземване на адреси на територията на гр. София. На основание издадена ЕЗР от Кралство Белгия съдът е разрешил извършването на процесуалните действия, в чиято реализация участват и органите на МВР.

Горещ ден и в Народното събрание (НС) – така може да се определи случващото се. Страстите в парламента ескалираха, след като стана ясно, че спецакция се провежда в офиси в центъра на София, свързани с депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

Той коментира темата в кулоарите на парламента: „От вас разбрах, че има хора в офиса.

Чух се с мениджъра. Каза, че се прави проверка на белгийска фирма, която в един момент сме обслужвали.

Искат документи. Чакат счетоводителката, която е на половин работен ден, да дойде и да го предостави“.

Ананиев направи доста странен коментар: „Не може журналистите да разберат преди хората, които се занимават с дейността какво се случва. За мен това е политическа бухалка, която в момента ще се опитат по някакъв начин да се върти.

Не виждам нищо нередно да се обслужват чуждестранни фирми. Когато някой доде и поиска документация ще бъде предоставена и ще съдействаме на органите, които искат документите.

Не знам коя е фирмата.

Мен не ме разследват“, категоричен бе той и поясни: „Това е счетоводна фирма, която обслужва български и чуждестранни юридически лица. Имаме различни клиенти.

Аз съм собственик!

Обслужваме белгийци, холандци, англичани, ирландци… различни.

До този момент не съм търсен“.

blitz.bg, 24 часа

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!