Христо Иванов и Славов – хора на Пеевски, той ги предлагаше за правосъдни министри, твърди Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов твърди, че председателят на ДПС Делян Пеевски е предлагал съпредседателя на “Демократична България” Христо Иванов за министър на правосъдието, който да “движи съдебната реформа”. 

Днес Борисов се срещна с членове и симпатизанти на ГЕРБ в столичния район “Подуяне”. Там той обяви, че бившият столичен кмет Йорданка Фандъкова ще води кандидат-депутатската листа на ГЕРБ на предсрочните парламентарни избори. 

Той има каза, че в момента “Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП-ДБ) се опитват да променят историята, а това можели да го правят само победителите.

“Помня когато избирахме правосъден министър, който да движи съдебната реформа. Пеевски предложи Христо Иванов да стане министър, той отказа. И тогава Пеевски предложи Атанас Славов. И Христо отиде да го върне, да дойде и той прие да стане правосъден министър. Тези 9 месеца те работиха заедно, за да имаме продукта, който имаме в момента”, заяви Бойко Борисов. 

По думите му той винаги е подкрепял конституционната реформа. 

По повод промените, които ограничават правомощията на президента при назначаването на служебните кабинети и въвеждат списък от хора, от които държавният глава може да избира служебен премиер, Борисов каза, че тогава никой не е мислел, че т.нар. “сглобка” – ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ – ще стигне до избори. “Затова не ги интересуваше кой ще стане служебен премиер”, добави лидерът на ГЕРБ.

Оф нюз