Милен Цветков забравен от жените си, почете го само първата му съпруга Дана / СНИМКИ

Четири години след трагичната кончина на Милен Цветков само първата му жена Дана Начева почете паметта му. Тя е майка на голямата му дъщеря Калина. Въпреки че се развеждат преди близо 20 години, до последно остават в приятелски отношения.


Дана живее в Холандия, където има второ семейство. Тя обаче не пропусна да си спомни за покойния си съпруг и баща на дъщеря ѝ на черния за тях 19 април, когато през 2020 г. надрусаният Кристиан Николов отне живота на журналиста в брутална катастрофа на столичния бул. „Черни връх“.

'); break case width < 728: document.write(''); break default: document.write(''); break }

Дана Начева 

„Бащата, приятелят, журналистът, символът на свободата на словото. Провокатор, в постоянен стремеж да задава въпроси и да окуражава тези около него да поставят под въпрос всеки факт. Всеки, който го познаваше, би го нарекъл приятел, може би защото имаше много силно присъствие в момента, стигаше до сантиментална интимност скорострелно. Много хора ценяха неговия хумор и ирония, шегите му бяха на място и поднесени по правилния начин. Адаптивен, с невероятен интерес към хората, за него човекът беше в центъра на неговия фокус, интерес, работа, хоби. Когато се запознахме, беше потенциал, с невероятна енергия и решителност, смелост, стремеж. Беше различен символ за всеки един – може би затова периодът на скръб беше толкова труден, всеки трябваше да намери различен начин да приеме реалността без него. Докато приемеш, че ти липсват и добрите, и лошите аспекти, и тази липса ще бъде част от теб завинаги. Не става по-лесно нито за децата му, нито за приятелите и близките му. Да си спомним днес за невероятния му принос към нас самите, журналистиката, публицистиката в България и свободния дух. Може би един от журналистите с най-много екранно време в периода на прехода, налагащ нови формати, иновации и разчупване на статуквото.

Милен с втората си жена Ивета, от която има син Боян 

Създал и подкрепил много талантливи, млади хора, безпрекословно. Разпознавам влиянието му в независимия дух на децата му, в стремежа ни като семейство да постигнем истинска промяна, бавно и методично – с много трудности. Нямаше една лесна минута през последните четири години. Не е лесно да се опишат борбите и терзанията. И като че ли и днес Милен дирижира усилията, които се налага да полагаме. Днес повече от всякога имаме нужда от независими гласове въпреки трудностите и последствията. Мир на душата му. Ти си в нашите мисли, с тъга, много обич и кураж да останем в потока на истината, справедливостта, признанието и опазването на това, което остави след себе си. Нека помним! Призовавам всички, които той е докоснал, да споделят най-яркия си спомен“, написа Дана във фейсбук профила си.

С последната си половинка Милена 

Примерът ѝ не бе последван от втората жена на покойния тв водещ Ивета, от която той има син Боян. Бившата масажистка и журналистът живяха щастливо на семейни начала в продължение на само две години. Тя е значително по-млада от него, а възрастовата разлика помежду им се оказала ключова причина за раздялата. Въпреки това те нямаха проблеми, свързани със споделяне на родителството, и до последния си дъх Милен бе изключително всеотдаен баща за сина си Боян, който е вече на 11 години. Майка му се старае всячески да му подсигури възможно най-безгрижното детство. Тя избягва публичността и досега не е говорила за загубата на Цветков пред обществото.
Безмълвна за четвъртата годишнина от смъртта на журналиста остана и последната му любов Милена. Астроложката, която издаде книга, посветена на отношенията им няма и година след трагедията, отдавна спря да говори за тв водещия, с когото живееше до смъртта му. Няма обаче нищо против да се появява на малкия екран в предаването на Гала ежеседмично, за да прави нумерологични и астрологични прогнози.

Междувременно убиецът на Милен Цветков Кристиан Николов е в затвора от лятото на 2023-та. Той търпи присъда в размер на 9 години лишаване от свобода.

Ретро