Семейство с малко дете закъса на магистралата в жегата – за 30 минути никой не спря

Бездушие и страх от измама? Защо никой не иска да помогне на младо семейство с дете, закъсало на магистрала “Хемус”?

Искра Великова – майката, разказва за комшара, който е сполетял нея, детето ѝ, и мъжа ѝ. Случаят е от вторник.

“Бих искала постът ми да бъде за благодарност към един мъж, който вчера единствен спря да ни окаже помощ. Г-не, дано сте в групата, за да видите това и да приемете нашите искрени благодарности отново!

Вчера към 11:00 часа на магистралата посока Варна аварирахме. Бяхме двамата с мъжа ми и едното ни дете на 3 години. Скъсахме ремък. Спряхме точно след отбивката за Слънчево посока града. Имахме в колата малко вода, вън беше адската жега…И за жалост телефоните ни бяха спрени.

Наложи се да ръкомахам като клоун на магистралата и знаете ли? В рамките на 30 минути – НИКОЙ не спря! Въпреки, че ни виждаха с триъгълник, отворен капак и мъжа ми, държейки на ръце детето! Единствен този господин, за чието име не попитах спря и то от отсрещната страна на магистралата, ползвахме телефона му и ни даде цяла бутилка с вода. От нашата посока – НИКОЙ цели 30 минути!!! Ако не беше той – не знам колко време още щяхме да стоим там… В тази жега и с дете на ръце!

МОЛЯ ВИ не подминавайте друг път такива ситуации. Няма да Ви отнеме много от времето да спрете поне да попитате дали хората са добре… БЪДЕТЕ преди всичко ЧОВЕЦИ! Шофьорлъка се учи, колите се правят! Благодаря за изчитането и на този Господин, чието добро пожелавам да се връща стократно”, споделя Великова.

Потребители веднага посочиха като най-вероятна причина за неспирането на водачите – зачестилите измами.

За съжаление хората станаха недоверчиви (освен всичко останало), защото “лошите” хора експериментират доста и никога не се знае в каква ситуация може да попадне помагащия. Не казвам че случая е такъв или да оправдавам всички, които не са спрели. Но просто голяма част ит хората се страхуват да спират.”, пише Елица С.

Много измамници се появиха по пътищата които уж са закъсали и предлагат пръстени и гривни ментета срещу някъква сума пари а когато им предложиш да ги откараш отказват”, добавя Георги Д.

Други смятат, че това са просто оправдания и ако имаш желание да помогнеш ще го направиш.

Глас нюз бг

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!