Убиецът на Милен Цветков със скандално изказване пред съда, което ще вбеси всички

Кристиан Николов, подсъдим за катастрофата, при която загина Милен Цветков изрази отново съболезнования към близките на Милен Цветков и заяви, че се надява те да преодолеят тежката загуба.

Подчерта, че разследването се е водело тенденциозно, а прокуратурата е имала за цел да се направи PR кампания, защото Цветков бил медийна личност.

“Сърцето ми е чисто пред Господ, защото искрено се разкайвам”, допълни Николов, предаде БНТ.

Разказа, че след като е осъзнал какво се е случило се е опитал да помогне на пострадалия Милен Цветков.

“Не съм ползвал наркотици – нито тежки, нито леки. Моля съдът да отсъди съобразно закона и съдебната практика, а не според обществения натиск. Моля чисто човешки, отсъдете по съвест и ми дайте възможност да продължа живота си.

Разкайвам се горчиво за случилото се. Моля да отмените присъдата на Софийския градски съд и да върнете делото на първа инстанция.

Има един израз “Всеки носи своя кръст”. Аз ще нося своя до края на живота си”, каза в съдебната зала Кристиан Николов.

Ще го осъдят за катастрофа по непредпазливост, а не за евентуален умисъл, както бе обвинен, обясни адвокатка на близките на журналиста

Решение в срок обяви Софийският апелативен съд по делото срещу Кристиан Николов за смъртта на Милен Цветков. На първа инстанция той получи 9 години затвор, а сегашната присъда ще стане ясна до месец.


Николов е подсъдим, че на Великден през 2020 г. дрогиран на 3 вида наркотици блъсна отзад джипа на Цветков, а журналистът почина.

Прокуратурата е подвел младежа под отговорност за смърт при евентуален умисъл. Причината е, че е карал дрогиран.
Софийският градски съд обаче призна Николов за виновен за предизвикана по непредпазливост катастрофа.
Днес прокуратурата поиска 15 години затвор за Николов.
Съдът ще се произнесе до 30 дни.

Решение в срок означава. че присъдата на втората инстанция ще бъде за смърт по непредпазливост. При евнтуалния умисъл става дума за по-тежко престъпление и присъдата се чете в зала, обясни Надежда Ковачева. Тя е адвокат на близките на Милен Цветков. 

Блиц, 24 часа