Адът се пренесе от Белгия в Нидерландия: Муджахидини вилнеят и опустошават всичко наред

Кошмарните сцени на безредици и вилнеещи фенове в Брюксел след победата на Мароко над Белгия (2:0) снощи на Мондиала в Катар стигнаха до още една европейска страна – съседна Нидерландия.

Полицията там съобщи, че в Ротердам също се е стигнало до насилие. Служители за борба с безредиците се опитали да разгонят група от 500 футболни фенове, замеряли представителите на реда със счупени стъкла и използвали срещу тях различна пиротехника. 

Няколко белгийски политици снощи осъдиха грозните сцени по улиците, за които вече БЛИЦ писа. Председателят на фламандската крайнодясна партия Vlaams Belang Том Ван Грикен директно обяви, че белгийците с марокански корени са “свободни да напуснат“ страната заради случилото се.

Руският журналист Борис Рожин публикува в Телеграм клип и коментира, че това е Джихад. „Муджахидини от района на Моленбек така отпразнуват победата на единият национален тим на Мароко над другия сборен на Мароко (б.а. Белгия).

Припомняме, че в радостта си от футболната победа стотици запалянковци започнаха да палят автомобили и скутери, да чупят витрините на магазини и да хвърлят бомби и камъни по полицията и по журналисти. Полицията се намеси със сълзотворен газ. В размириците пострадаха и журналисти.

Блиц