Украйна и Русия се борят за титлата “Мис Вселена” в САЩ / СНИМКИ

Мис Украйна Виктория Апанасенко ще представи страната си на международния конкурс за красота “Мис Вселена” на 14 януари в Ню Орлиънс, пише vesti.bg.

Красавицата показа своя костюм за кръга с традиционни облекла. Дрехата е истинско произведение на изкуството, казва се “Воин на светлината” и предизвика възторг, заради символиката, която носи. Облеклото има богата орнаментика с големи жълти и сини криле, предаде Новини.бг. 

В своя Instagram профил мис Украйна написа: “Костюмът “Воин на светлината” символизира борбата на нашата страна с тъмнината. Като Архангел Михаил, който защитава Украйна.” 

Тялото на Виктория е обвито в броня. Монолитният гащеризон защитава и обгръща като втора кожа. Множество елементи са традиционни за Украйна. 

Дрехата е на Леся Патока и нейната модна къща “Nagolovy”. Самата Леся финансира направата на дрехата. Тя е създадена в продължение на четири месеца при екстремни условия – без ток, със звука на сирени, на свещи. 

В надпреварата ще участва и Мис Русия Анна Линикова. На конкурса тя ще представи своя костюм “Короната на Руската империя”.