Радев с първи коментар за изтеклия запис и смените в службите / ВИДЕО

Всеки, който има амбиция да прави промени в службите, трябва да знае, че те не са на президента, а на България. Трябва да познаваш функциите на тези служби. Това заяви Румен Радев пред медии.

Ако искаш да реформираш службите, трябва да познаваш законите на тези служби, структурата, задачите, функцииите, начина на сътрудничество на тези служби с чуждестранните партньори, защото и това не се познава”, допълни той.

И даде пример, че службите са наистина сериозно реформирани. “Те правят максимума като усилия в рамките на бюджета и ресурсите, с които разполагат”.

В 17 часа днес държавният глада ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на втората по големина парламентарно-представена сила “Продължаваме промяната – Демократична България”.

Президентът Румен Радев прие почетния строй на учебния полигон „Ново село“. Той участва в ден за представяне на способностите на участниците в тактическо учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23“, заедно с министъра на отбраната Димитър Стоянов и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.