Пълен блокаж! Столичният общински съвет отново остана без шеф

Столичният общински съвет остана без председател и след второто събиране на общинарите и след втория опит той да бъде избран при две тайни гласувания. Както и на 13 ноември обаче, нито един от предложените за поста не събра необходимите 31 гласа от 61 члена на СОС. Както и при встъпителното заседание, и днес сесията бе водена от най-възрастния съветник – Грети Стефанова от ПП/ДБ/“Спаси София“.

Процедурата премина идентично на тази отпреди седмица. ПП/ДБ/“Спаси София“, който имат най-голямата група от 23 души, отново предложиха за поста водача на листата си Борис Бонев. ГЕРБ-СДС пак обявиха, че няма да правят номинация за шеф и няма да участват в гласуванията, за да е ясно, че не подкрепят нито една кандидатура. 

БСП отново предложиха Диана Тонова. „Възраждане“ повториха с кандидатурата на Красимир Гълъбов, а ИТН- с тази на Пламен Данаилов. „Синя София“ на проф. Вили Лилков също спазиха обещанието си и не издигнаха свой човек за позицията.

На първия тур четиримата кандидати повториха резултатите си от първото заседание на 13 ноември. Борис Бонев взе 23 гласа, което съвпада с числеността на групата на ПП/ДБ/СС. Диана Тонова от БСП отново остана втора с 9 гласа, колкото са социалистите в СОС.

Красимир Гълъбов не стигна до балотажа, събирайки 8-те гласа на групата „Възраждане“, а Пламен Данаилов – 3-те на ИТН. Четири бюлетини се оказаха недействителни, като те вероятно бяха пуснати от тримата представители на „Синя София“ и от Карлос Контрера от ВМРО.

На балотажа Борис Бонев отново получи 23 гласа, а Диана Тонова отново остана втора с 9 гласа.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!