Фалстарт в парламента – не могат да прегласуват вота на недоверие заради липса на кворум

С провал на кворума започна днешният парламентарен ден и така депутатите не могат да прегласуват вота на недоверие към правителството “Денков”.

След като вчера напуснаха пленарната зала точно преди гласуването, днес ГЕРБ и ДПС не се регистрираха. И така не осигуриха гласове за начало на работата на депутатите. Същото прави и опозицията. Затова се наложи председателят на НС Росен Желязков два пъти да дава почивка.

“БСП подкрепи кворума. Като инициатори на вота допускат фатална политическа грешка”, заяви Станислав Балабанов от ИТН. Съпартиецът му Тошко Йорданов пък посочи, че 20 души от социалистите са се регистрирали.

Йорданов коментира и оставката на МВР министъра, поискана по-рано от ПП-ДБ. “Нали те го направиха министър. За какво им бе да затварят стадиона. Щеше да е много страшно да има някакви хора, които да крещят това, което кънти и по улиците. Но нямаше да има тази ужасна ситуация, която се получи”, каза той. И подчерта:

“Трябва да си подаде оставката цялото правителство. Всички накуп. Защото не могат да се справят”. “Асен Василев вкара държавата в ужасен финансов колапс. Давате ли сметка какво става с поправката за Булгартрансгаз – ще фалират дружества. Те искат да го фалират”, настояха от ИТН.

Балабанов пък видя в протестите нещо прекрасно: “гражданското общество се вдигна срещу тези, които 20 г. крадат мечтите на всички, които обичаме футбол”. “За да се вдигнат хора с различни пристрастия, трябва да ги поздравим. Ако една десета се случи и в триъгълника на властта, скоро ще спрем да гледаме тази политическа агония”, смята депутатът.

Заради липса на кворум парламентът не може да започне заседанието си.

СНИМКИ: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Тошко Йорданов от "Има такъв народ"

24 часа

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!