Деси Стоянова не сдържа сълзите си при завръщането си в ефира / СНИМКИ

Водещата на предаването “Преди обед” Десислава Стоянова се завърна в ефира, след като отсъстваше почти две седмици заради неочакваната кончина на съпруга й – Велислав Русев. Нейният колега Петър Дочев каза, че много се радва, че тя отново е до него.

“Благодаря ти много. Аз доста мислих какво да кажа, връщайки се. И си дадох сметка, че всъщност имам да направя една констатация и да изразя една надежда”, започна тя и в този момент се разстрои: “Тези неща не се планират”.

Сред това продължи: “Когато човек минава през нещо като това, през което аз минавам, си дава сметка на 1000 процента колко изключително важна е подкрепата на хората около него. Всъщност, това е нещото, от което зависи оцеляването ти. Зависи това да можеш да посрещнеш болката и да я понесеш.

И затова искам да благодаря на всички – и на най-близките си хора, на семейството си, на приятелите си, на всички вас от “Преди обед”, на телевизията, за разбирането, за съпричастността, и да благодаря и на всичките тези хиляди хора, които ми писаха в социалните мрежи, на които не съм могла да отговоря лично.

“Преди обед” винаги е бил оазис – пространство, в което се абстрахираме от всичко друго и се радваме на живота. И аз сега се връщам с надеждата да продължи да бъде това място за мен. Както и този момент показва, най-вероятно няма да съм в най-усмихната си форма понякога.

Категорично не съм планирала да рева, но ето, че и това се случва. Но съм сигурна на този фон, че ще има ужасно много моменти, в които ще се смеем, понякога и до сълзи. Това ще продължава да се случва.

Факт е, че когато нещо те разтърси до основи продължаването напред не е лесно. Но си давам сметка, че нещото, което помага, е стремежът да виждаш повече светлата страна на живота. И това е нещо, което аз смятам да правя от тук нататък. Това да се възползваш от поводите за радост и усмивка. И това да цениш мига, защото ние имаме само и единствено него”, каза тя.