Илон Мъск на тайна среща с Тръмп, иска Байдън победен през ноември

Създателят на Space X, TESLA и собственик на социалката „X” неведнъж критикува остро настоящият държавен глава – основно заради безконтролната нелегална миграция

Най-богатият човек на планетата Илон Мъск се е срещнал тайно с кандидата за президент от Републиканската партия Доналд Тръмп. Това се е случило в неделя, във вилата на бизнесмена-политик, а крайната цел на визитата е била милиардерът да изрази подкрепа за кандидатурата на Тръмп. Това, разбира се, включва и финансова такава.

Заключението, което Мъск е направил пред кандидата за президент е, че Байдън трябва да бъде победен през ноември, когато ще се проведат изборите. Любопитно е, че частните самолети и на двамата са били засечени да кацат в интервал от 10 минути на летището във Палм Бийч, Флорида.

Според The Times, мултимилиардерът е бил част от цяла делегация богаташи, които са посетили имението на Тръмп, за да започнат масова кампания за набиране на средства за кампанията му. Към момента, поне по официална информация, републиканският кандидат е събрал едва 30 млн. долара, докато Байдън е успял да натрупа над 50 млн.долара. Това обаче изглежда не е от особено значение, тъй като Доналд Тръмп вече на практика спечели едногласно всички първични избори в ключовите щати и почти със сигурност ще е кандидатът на GOP за президентския стол през ноември.

Междувременно Илон Мъск, който през последните 4 години неведнъж е изразявал критиките си към администрацията на Джо Байдън заради масовата нелегална миграция и други сериозни проблеми, наксоро заяви, че „катастрофално събитие от ранга на 11 септември, най-вероятно се „готви”.

Той има огромна група от последователи, които следят всяко изказване и по този начин милиардерът има немалко влияние върху обществените процеси – особено чрез закупената от него компания „Twitter”, която той прекръсти на „X”. Между другото, откакто това стана, въпросната платформа смени рязко репертоара си и от изпълнена с цензура стана доста по-отворена към различните мнения. Същата платформа, под предишното ѝ ръководство, бе забранила на Тръмп достъп до нея, докато „световни лидери” като лидерът на Ислямска Държава (ИДИЛ) беше оставян да я ползва.

flagman.bg