Пеевски настоява: Президентът веднага да подпише указа за външния министър!

“Не може България да стои без външен министър. Президентът трябва веднага да подпише указа. Ние на практика в момента нямаме външен министър”. Това коментира съпредседателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента, съобщава БНТ.

Изключително право на премиера е да извършва смени на министри и зам.-министри, каза той. “Призоваваме, не може в тази ситуация България да седи без външен министър. Доколкото виждам не е попълнен съставът и на зам.-министрите, това премиерът трябва да го свърши веднага, а президентът да изпълни Конституцията и да не я нарушава. Не разбирам забавянето на неговия указ”, добави Пеевски.

Той посочи, че никога не се е срещал със земеделския министър Кирил Вътев и никога не е заставал зад кандидатурата му. Каза още, че не съжалява за промените в Конституцията.

На въпрос на кое място ще бъде ДПС след предсрочните избори, Пеевски отговори: „Кой на кое място е ще решат хората. Ние не може да предопределяме избора на хората.”

“Всичко, което сме гласували, сме го направили заедно. Колегите да не се отричат от тези 9 месеца. Направихме хубави неща. Те не трябва да се срамуват от това. В условията на кампания да се отричат. Утре да не вземат да седят в някои скутове”, каза Пеевски относно промените в Конституцията.

Източник: БНТ