Екипът на Васил Терзиев с поредния абсурд – на бул. “Витоша” вече ще се паркира косо и обратно на движението / СНИМКИ + ВИДЕО

Преди дни ръководството на Столична община обяви началото на редица подобрения в движението по ключови булеварди в центъра, които да дадат алтернатива на всички участници в движението, без да се затруднява движението на колите. Трябва бъдат трансформирани и булевардите „Витоша”, “Фр. Нансен” и „Ген. Скобелев”.

Първите резултати от промяната вече дават видими резултати. На снимки и видео във Фейсбук се вижда, че по бул. “Витоша” при кръстовището с бул. “Патриарх Евтимий” вече се обазуват задръствания заради решението по едно платно в посока да бъдат преобразувани в паркоместа.

'); break case width < 728: document.write(''); break default: document.write(''); break }

Колона от автомобили по бул. “Витоша” в посока “Патриарх Евтимий” заради превръщането на едната лента в паркинг

И не само това. Предвидените места за паркиране са очертани косо, т.е. под ъгъл спрямо платното, но и обратно на движението. 

Както се вижда от видеото, ако решите да паркирате в този участък на “Витоша”, ще трябва да го направите на заден ход, което би отнело доста повече време и се превръща в предпоставка за още по-големи задръствания

От проекта за ремонт на булеварда е видно, че паркоместата е трябвало да се начертаят в обратна посока.

Сред коментиралите новината във Фейсбук се появи нов слоган за работата на Столична община след смяната на кмета: “Хубаво е, ама е наобратно”