Майката на момичето от засечената кола в София с нова версия

Даниела Ангелова, майката на момичето, чийто приятел е обвинен за смъртта на таксиджията Христо Трайков, твърди, че синът й не е употребил наркотици. Тя е разговаряла подробно с дъщеря си и според нея 23-годишният младеж не е нападал никого.

“Мен, ако ме бият, ще мога ли да взема телефон и да звъня на брат ми или сестра ми? “, каза жената пред bTV.

Тя потвърди, че автомобилът е каран от дъщеря й, а приятелят й седял до нея. Движили се в еднопосочна улица според правилника. В случая нарушителят бил Трайков. Момчето му казало, че е в нарушение и трябва да се върне назад, но таксиджията се заинатил. Образувала се колона заради него.

Вместо да се върне, Трайков излязъл агресивно и тръгнал към автомобила.
„Момчето е било още в колата, той отишъл при него и започва да крещи: “Какъв си, бе, ти ли ще ми кажеш, бе, кой си ти бе?”

Дъщерята веднага позвънила на 112. От своя страна шофьорът на таксито се обадил по телефона на някого, вероятно брат си. 

Окуражен от пристигналите той нападнал момчето, което излязло от колата.

„При самоотбрана го е бутнал, не го е пребил, за да се стигне до смърт. Нека експертизата да покаже”, допълва Найденова.

Тя е категорична, че 23-годишният младеж не употребява алкохол, още по-малко наркотици. Той тренирал активно, дори не пуши цигари.

От МВР обаче потвърдиха, че е криминално регистриран.

„Ако беше наркоман, аз самата щях да спра дъщеря ми да излиза с него“, казва майката.

Както е известно, инцидентът стана по вина на таксиджията в неделя вечерта в столичния квартал „Разсадника“. 

Впоследствие обаче се изясни, че сканадалът е предизвикан от шофьора, който е починал от инфаркт, а не е бил пребит до смърт, предаде Флагман.