Днес Путин пак умря и предизвика “Телеграм истерия”. После Кремъл пусна видео с поредната му среща

След поредния слух, че Владимир Путин е умрял снощи “в 20 ч. и 42 минути във Валдай”, на Кремъл се наложи да пусне ново видео с руския президент, за да опровергае поредната “телеграм истерия” около здравословното му състояние.

ТАСС пусна видео от негова среща с учени от космическия отрасъл снощи.

Този път онлайн слухът се разпространи изключително интензивно до милиони потребители в Телеграм. Източникът е изключително популярен сред руснаците телеграм канал.

Мистериозният висш руски военен, който стои зад популярния Телеграм канал “Генерал СВР” и поддържа редовна аудио рубрика в YouTube с механично преправен глас, обяви, че руския президент Владимир Путин е “починал снощи”.

“Внимание! В момента има опит за преврат в Русия! Руският президент Владимир Путин почина тази вечер в резиденцията си във Валдай. В 20.42 часа московско време лекарите спряха реанимацията и констатираха смъртта. Сега лекарите са блокирани в стаята с трупа на Путин, те се пазят от членове на службата за сигурност на президента по лична заповед на Дмитрий Кочнев, който поддържа връзка и получава инструкции от секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев.

Охраната на двойника на президента е засилена. Водят се активни преговори. Всеки опит след смъртта на Путин да бъде прокаран дубльор за президент е преврат”, написа “Генерал СВР”.

След тиражирането на “новината” за смъртта на руския държавен глава, агенция ТАСС пусна видео от негова среща с млади учени от космическия отрасъл. Преди дни Песков опроверга твърденията, че Путин използва двойници.

Флагман