Ваня Григорова с първи коментар след драмата в София!

Ваня Григорова с първи коментар на резултатите от екзит половете на балотажа в София. Тя е кандидат на БСП, “Левицата” и редица други леви формации. Според първоначалните данни, кандидатът на ПП Васил Терзиев води за кметското място. ​​​​​ 

“Искаме да благодарим на всички наши партньори, симпатизанти, съмишленици. Какво ще се случи, ще го коментираме утре, когато разберем резултатите. Знаем, че нашите политики най-накрая ще намерят реализация. Сега нещата са променени. Благодаря още веднъж на всички, на Ваня, че поведе битката Убеден съм, че накрая ще постигнем успех”, каза Иван Таков,  председател на Градския съвет на БСП. 

“Правителството опропасти доверието на гражданите към гласуването на втория тур. Твърденията на премира на държавата, че ЦИК е отговорен за организацията на изборите е прецедент в българската история. Изборите се превърнаха не в празник, а в панахида на демокрацията. Смятам, че трябва да дочакваме окончателните резултати. Почти съм сигурен , че ще имаме повод за празник”, каза Паскалев.

“Благодаря на г-н Таков, който бе в основата на създаването на коалицията, която ме издигна за кмет на столицата. Благодарносгти на колегите от синдиката, благодарности на всички, които излязоха и гласуваха, въпреки всичките бнеразбории. вдъхнахме на гражданите надежда, предложихме им път към свободата. Гласовете за нас бяха подадени с надежда. Въпреки проблемите, които видяхме през изборния ден, омаскаряването, ние оставаме с надежда. Смятаме, че тя е жива, че свободата е на една ръка разстояние. утрото е по-мъдро от вечерета. Днес няма какво повече да кажем, тъй като официални данни все още няма”, каза Григорова.