ВИДЕО показва кошмарното торнадо, отнесло покриви на над 100 къщи в Лъвино

Кадрите от “окото” на торнадото в исперихското село Лъвино са запечатали местни жители. На тях се вижда още по-ясно измеренията на стихията.

Обявено е бедствено положение в селото.

Както съобщихме по-рано, около 13:20 ч. кмета на село Лъвино е подал сигнал до кмета на община Исперих за това, че през селото е минал силен смерч, който е нанесъл изключително големи поражения. Над 100 къщи покриви са буквално отнесени, няма нито една цигла.

Електрическите стълбове в почти цялото населено място са пречупени. Много места са останали без ток.

Добрата новина след торнадото е, че няма сериозно пострадали хора.

На видеото, което виждате, велосипедист изведнъж изчезва от кадър под изхвръкнали ламарини. За щастие и той се е разминал на косъм от трагедия.

„Няма покрив! Хвръкна! Ужас! И Какво правим сега?“ Това са думите на потърпевша от мощния вятър днес в Силистренско. Жена от село Алфатар е заснела какво е останало от домът ѝ след торнадото, което отнесе редица покриви на къщи. От ужасяващите кадри се вижда една дупка от тавана, а дъжд вали директно в стаята.

Силните ветрове са нанесли сериозни щети по няколко населени места. Най-сериозна е ситуацията в Долец, Боил, Паисиево, Руйно, Лъвино и околните села. 

Десетки къщи са с отнесени покриви, изпочупени стъкла и други щети. Пострадали са домашни животни и реколта.

Очаква се да бъде обявено бедствено положение.