Дете “лети” със 146 км/ч по Околовръстното на София, баща му го инструктира /ВИДЕО

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) е започнала проверка по случай с 11-годишното момче, което е заснето от бащата да шофира с 146 км/ч. на Околовръстното шосе в София, съобщиха от МВР.

За случая алармира майката на детето Петя Бонева, която публикува видео в социалните мрежи, възмутена от поведението на бившия си съпруг.

“В държавата на абсурдите всичко е възможно! Това е 11-годишният ми син, който шофира на Околовръстното шосе в София със скорост 146км/ч., принуден от своя баща”, написа майката във Facebook.

“Моля, за споделяне, за да стигне до повече хора, и някой да реагира най-сетне”, призова Петя Бонева в социалната мрежа.

По думите й от месеци е сезирала всички “отговорни” институции  –  Закрила на детето, СДВР, прокуратурата и Софийския районен съд, но никой не е реагирал.

Клипът е заснет през месец април тази година. Намерила го в телефона на сина й. Двамата родители се разделени, след като по думите на майката, съпругът й се опитал да я убие пред очите на двете им деца.

Във видеото се чува как мъжът, който снима от седалката до шофьора, дава инструкции на сина си: “Не изпреварвай, че има камера, дръж средна лента”.


Момчето е на възраст с цели седем години по-малко преди да има право да управлява лек автомобил,  а разрешената скорост в участъка, където е карало, е 80 км/ч, пише Dir.bg.

Когато проверката на СДВР приключи, ще има и повече информация по случая, посочват от полицията.

Dir.bg