“Российская газета” със статия за Устата: Български рапър пусна клип на фона на Кремъл и предизвика фурор / ВИДЕО

Едно от най-известните онлайн издания в Русия – “Российская газета” гръмна със статия за новия сингъл на Иван Динев-Устата. “Популярният български рап – изпълнител Иван Динев засне видоклип към своята песен “Свободата на словото”.

В публикуваното видео певецът се разхожда на фона на Кремъл, а също така – на Европарламента в Брюксел и на Народното събрание в София”, се казва в публикацията на руското издание.

“Няма време от някой да ми дреме. Между старото и между новото избирам свободата на словото”, се казва в припева на песента, озаглавена “Свободата на словото”.

“Целият ми зрял живот до този момент мина в периода на този “демократичен преход”, през който не видях хора да боготворят някакви други “евроатлантически ценности”, освен парите”, коментира Динев по повод излизането на сингъла си. В същото време той нарече настоящите западни партньори на балканската република “международни сутеньори, съблекли България до голо”.

“Болно ми е, че Европа се превръща в тоалетна, а в същото време нас ни лъжат, че руснаците са заседнали в нея. Точно обратното е, тези санкции пречат на нас, не на руснаците”, категоричен е Динев.

“Нямам нужда от комплименти на софийски псевдо-интелигенти” и “не съм марионетка” – играе си с думите рапърът”, пише в статията си “Российская газета”.

“Както иронизира в своята песен изпълнителят на фона на мавзолея на Ленин и звучащите мотиви от “Калинка”, по време на социализма направиха “огромна далавера”, като осигуриха ниски цени на продуктите”, пише руското издание.

“Популярният български рапър пее за корупцията сред българските власти, пропагандата на неолибералния дневен ред и зависимостта на София от американското посолство”, отбелязва “Российская газета”.

“Аз не съм марионетка”, казва Устата в песента си.

Онлайн изданието завършва статията си, като отбелязва, че видеото на Устата е предизвикало бурна реакция в социалните мрежи и е било определено от български медии като “провокативно”.

“Свободата на словото” е онлайн от три дни и предизвика истински фурор.

Епицентър

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!