Шефът на “Пирогов”: Политически незрели са инсинуациите , че болницата фалира

Инсинуациите, че “Пирогов” е пред фалит за мен са недопустими и политически незрели от устата на министър. Това заяви освободеният шеф на “Пирогов” Валентин Димитров на брифинг пред медии.

“Пирогов” е институция, а лекарите са ангели. Всякаква намеса на “Пирогов” в политически борби не е приемлива, защото в болницатан се лекуват от най-бедния до най-богатия.” 

Димитров заяви, че при встъпването си е внесъл в Министерството на здравеопазването доклад за цялостното състояние на болницата. 

“Имахме един час разговор с Хинков. Обясних му всичко. Това е моят единствен разговор с него. После се видяхме на връчването на нагрдаите “Млади лекари” и едно мероприятие на ВМА. Не съм викан в Министерството.”

“Хората в “Пирогов” работят под постоянен стрес. С Мустафа Емин нямаше да има скандал, ако хората бяха диалогични. Всеки родител може да допусне грешка”, допълни той.

Изпълнителният директор на болницата д-р Валентин Димитров беше освободен от поста си във вторник от министър Хинков и на негово място беше назначен д-р Константин Димов. 

ГЕРБ веднага реагираха и обявиха бойкот на правителството заради смяната на директора. Те поискаха създаването на механизъм за взимане на решения в “сглобката”, а Костадин Ангелов заяви, че одитът за “Пирогов”, станал причина за смяната на ръководството, бил “изсмукан от пръстите си”. Новият директор все още не е вписан официално обаче, тъй като процедурата е спряна от съда. 

Междувременно прокуратурата започна проверка въз основа на одитния доклад.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!