Касапница с 4 трупа край Габрово! Има и много ранени / СНИМКИ

Тежко пътнотранспортно произшествие между тежкотоварен автомобил с румънска регистрация и пътнически бус отне живота на четирима души. Инцидентът стана тази вечер на главния път между Габрово и Дряново.

Причините се изясняват, информираха от полицията.

Загиналите са били в пътническия бус, тежко пострадал е неговият шофьор, а петима спътници също са откарани в болница. Общо в буса е имало девет души.

Тирът е с румънска регистрация, а пробите за алкохол и наркотици на водача са били отрицателни, допълват от полицията.

Починалите са работници, пътуващи в буса, движещ се в посока Велико Търново, съобщи “Габрово Нюз”.

Към момента няма информация за други пострадали и ранени.

Тече оглед на местопроизшествието. Движението на автомобили в района е затруднено и се регулира от екипи на полицията.

Катастрофата е ужасна… за съжаление видях жертви, гледката беше потресаваща!!! Има три линейки, патрулки и пожарна”, коментира Анна Караманова, свидетел на катастрофата.

“Толкова се шокирах от гледката, че не забелязах какъв е… но май беше изгорял или поне е бил със сигурност запален… защото беше на ламарини и овъглен…”, споделя още тя.

“Не знам колко пътници е имало в буса, но останах с убеждението, че 5 линейки хвърчат натам”, споделят други очевидци.

“Петима души с тежки травми са откарани в областната болница в Габрово, един от тях е в шоково състояние и е в операционната”, обясни директорът д-р Минко Михов.

“Състоянието на останалите ранени все още се уточнява, правят им се снимки, скенери. Всички екипи хирурзи и анестезиолози са в болницата, за да може да окажем помощ на ранените“, коментира д-р Михов уточнявайки, че специалистите са “мобилизирани”

Блиц