Прокурорският син за побоя над майка му: Вие нормални ли сте? Оставете ме да си изпуша цигарата, сега се събуждам

“Вие нормални ли сте. Засрамете се, какви въпроси ми задавате. Оставете ме да си изпуша цигарата, сега се събуждам”, това коментира Васил Михайлов, син на арестувания прокурор от Перник, пред България он еър

В петък сутринта стана ясно, че Бисер Михайлов е бил задържан за побой над съпругата си. Михайлов беше заместник-окръжен прокурор на Перник, но след скандалите около сина му Васил, бе преназначен като редови прокурор в Перник.

Срещу 19-годишния му син Васил Михайлов в момента се водят няколко дела, едното също за побой над приятелката му. Другото е с няколко обвинения, все за хулигански изцепки спрямо хора от Перник.

Преди дни Васил получи 22 месеца условно за закана с убийство на мъж от града, а преди няколко месеца беше наказан с пробация за побой в Созопол през лятото на миналата година. В момента младежът е под домашен арест, който изтърпява в дома на чичо си, също Васил.

Съпругата на пернишкия прокукор Бисер Михайлов – Биляна Михайлова, която беше пребита късно снощи от мъжа си, твърдяла, че станалото между тях е битов конфликт. Тя вече е разпитвана като свидетел, съобщи зам.-градският прокурор Христо Кръстев. Михайлова обаче не съдействала на разследващите, обяснила, че не помни нищо.

Тази сутрин бе обявено, че Михайлов е задържан за 72 часа заради побой над съпругата му. Софийска градска прокуратура (СГП) ръководи разследване за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие.

Двамата били спокойни, но след това започнал вербален конфликт, който прераснал във физически. По време на разправията те били сами в стаята, а сигналът е подаден от дъщеря им, която видяла майка си в безсъзнание на пода.

Биляна Михайлова не си спомняла дали сама не е паднала. По тялото на прокурора пък имало една драскотина, но не е изяснено още дали тя му е причинена от съпругата, или той се е самонаранил. Това изясни градският прокурор на София Илияна Кирилова.

Тепърва прокуратурата ще изяснява и чрез разпит на свидетели дали жената на прокурора е била жертва на насилие и преди. Предстои на прокурор Бисер Михайлов да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Това ще стане в следващите часове, обвинението вече е изготвено, а магистратът не е давал обяснение. Няма данни за употреба на алкохол или наркотици.

24 часа

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!