След удар жената на пернишкия прокурор, пребита от него, е изпаднала в безсъзнание, в болница е, а той – задържан

Жената на пернишкия прокурор Бисер Михайлов, пребита от него, е изпаднала в безсъзнание след негов удар и е в болница, обяви заместник-градският прокурор на София Христо Кръстев по Би Ти Ви. Самият той е задържан.

Прокурорът Бисер Михайлов е баща на Васил Михайлов, който е с няколко обвинения за побои.

Жената е с мозъчно сътресение, а дъщерята на Бисер Михайлов, станала свидетел на побоя, първа е подала сигнал.

По думите на Христо Кръстев сигналът е получен в ранните часове на деня. Следовател е отишъл на местопроизшествието, образувал е досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Разпитани са свидетели, продължават да се разпитват още.

Предстои назначаването на съдебно-медицинска експертиза.

Най-вероятно е семеен конфликт, каза прокурор Христо Кръстев. Той обясни, че жената след нанесен удар е изпаднала в безсъзнание. От медицинска гледна точка това е временно опасно състояние за живота. Настанена е в най-близката болница до дома й.

Бисер Михайлов беше заместник-окръжен прокурор на Перник, но след скандалите около сина му Васил,  беше преназначен като редови прокурор в Перник.

Срещу 19-годишния му син Васил Михайлов в момента се водят няколко дела, едното също за побой над приятелката му. Другото е с няколко обвинения, все за хулигански изцепки спрямо хора от Перник. Преди дни Васил получи 22 месеца условно за закана с убийство на мъж от града, а преди няколко месеца беше наказан с пробация за побой в Созопол през лятото на миналата година. В момента младежът е под домашен арест, който изтърпява в дома на чичо си, също Васил.

Васил Михайлов
Васил Михайлов

Любопитен детайл е, че съпругата на Бисер Михайлов и майка на младежа не пропуска заседание по делото срещу сина си в Софийския районен съд. Досега жената не е коментирала поведението на Васил. 

Преди година бившият главен прокурор Иван Гешев призова Бисер Михайлов да подаде оставка, но той отказа. Най-вероятно настоящият обвинител №1 Борислав Сарафов ще поиска сега от ВСС временно отстраняване на прокурора.

24 часа